Webbinarium – Sjuksköterskeyrket i Sverige

Ett kostnadsfritt webbinarium om livet och arbete i Sverige för examenssjuksköterskor och yrkessjuksköterskor som är intresserade av att fortsätta sin karriär i Sverige.

Webbinariet kommer att hållas online på onsdagen den 1 mars kl. 19.00 – 20.15.

Program för webbinariet:

19.00-19.20 Att flytta eller inte flytta till Sverige? Den svenska arbetsmarknaden. Arbetsmöjligheter idag. Framtidsutsikter för de kommande 10 åren. Presentation av företaget Nordoc AB Nursing & Medical Career in Sweden och de lediga jobben med gratis inlärning av svenska språket.

19.20-19.40 Att arbeta i Sverige. Möjligheter och det lagstiftande ramverket för specialisering, vidareutbildning och fortbildning. Karriärmöjligheter, karriärval inom offentliga sjukhus, universitet och privat sektor. Vägen från att få svensk yrkeslicens till anställning på ett svenskt sjukhus. Anställningsprocesser, hierarki inom det svenska hälso- och sjukvårdssystemet, förmåner, krav, arbetsrutiner. Löner, kollektivavtal för sjuksköterskor.

19:40 – 20.00 Att bo i Sverige. Vardagslivet i Sverige, den svenska livsmodellen, levnadskostnader, sociala strukturer, skillnader jämfört med den grekiska livsmodellen, sociala förmåner, bostadsmarknaden.

20.00 – 20.15 Frågor / Diskussion

PLATS: Online

Kostnad: Gratis

För att delta i detta webbinarium krävs registrering här:

https://docs.google.com/…/1FAIpQLSf9ghORC6CPrE…/viewform

För eventuell information om webbinariet kan du kontakta oss på e-postadressen nurse@nordoc.se

To top