Webbinarium – Information om livet och arbete i Sverige

Ett gratis webbinarium om livet och arbetet i Sverige för examenssjuksköterskor och yrkessjuksköterskor som är intresserade av att fortsätta sin karriär i Sverige.

Webbinariet kommer att hållas online på tisdagen den 16 januari kl. 19.30 – 20.45.

Program för webbinariet:

19.30-19.50 To move or not to move to Sweden? Den svenska arbetsmarknaden. Arbetsmöjligheter idag. Framtidsutsikter under de kommande 10 åren. Presentation av Nordoc AB Nursing & Medical Career in Sweden.

19.50-20.10 Att arbeta i Sverige. Möjligheter och det lagstiftande ramverket för specialisering, vidareutbildning och fortbildning. Karriärval, karriärmöjligheter inom offentliga sjukhus, universitet och privata sektorn. Vägen från att få svensk yrkeslicens till anställning på ett svenskt sjukhus. Anställningsprocesser, hierarki inom det svenska hälso- och sjukvårdssystemet, förmåner, krav, rutiner på arbetsplatsen. Löner, kollektivavtal för sjuksköterskor.

20.10-20.30 Att bo i Sverige. Vardagslivet i Sverige, det svenska livsmodellen, levnadskostnader, sociala strukturer, skillnader gentemot den grekiska livsmodellen, sociala förmåner, bostadsmarknaden.

20.30 – 20.45 Frågor / Diskussion

PLATS: Online

Kostnad: Gratis

För att delta i detta webbinarium krävs registrering här:

https://bit.ly/3TP9yjP

För eventuell information om webbinariet kan du kontakta oss på e-postadressen nurse@nordoc.se

To top