Sjuksköterskeyrket i Sverige – Webbinarium

Ett kostnadsfritt webbinarium om livet och arbetet i Sverige för examenssjuksköterskor och yrkessjuksköterskor som är intresserade av att fortsätta sin karriär i Sverige.

Webbinariet kommer att hållas online på onsdagen den 16 mars kl. 19.00 – 20.15.

Program för webbinariet:

19.00-19.20 To move or not to move to Sweden? Den svenska arbetsmarknaden. Arbetsmöjligheter idag. Framtidsutsikter under de kommande 10 åren. Presentation av företaget Nordoc AB Nursing & Medical Career in Sweden och de lediga jobben med gratis inlärning av svenska språket.

19.20-19.40 Att arbeta i Sverige. Möjligheter och det lagstiftande ramverket för specialisering, vidareutbildning och fortbildning. Karriärmöjligheter, karriärval inom offentliga sjukhus, universitet och privata sektorn. Vägen från att få svensk yrkeslicens till anställning på ett svenskt sjukhus. Anställningsprocesser, hierarki inom det svenska hälso- och sjukvårdssystemet, förmåner, krav, arbetsrutiner. Löner, kollektivavtal för sjuksköterskor.

19:40 – 20.00 Att bo i Sverige. Vardagslivet i Sverige, den svenska livsmodellen, levnadskostnader, sociala strukturer, skillnader gentemot den grekiska livsmodellen, sociala förmåner, bostadsmarknaden.

20.00 – 20.15 Frågor / Diskussion

PLATS: Online

Kostnad: Gratis

För att delta i detta webbinarium krävs registrering här:

https://docs.google.com/…/1FAIpQLScKuDhbtvM6Sb…/viewform

För eventuell information om webbinariet kan du kontakta oss på e-postadressen nurse@nordoc.se

To top